Ojämförbar anrättning

Något urplockat i livsmedelsbutikerna med risk för ett torftigt leverne på preppersnivå. Vad göra utan att krångla till det för mycket? Det är faktiskt riktigt enkelt och löses bäst med risgrysgröt i korv som bas. Två bilder eftersom det är andra grötveckan.

  • En halv korv risgrynsgröt.
  • En lök.
  • En ofantligt stor vitlöksklyfta.
  • En lagom mängd Céline Dijonsenap.
  • En lagom mängd räkor.
  • En lagom mängd ärtor.
  • En lagom mängd Sriracha mayo.
  • En lagom mängd pepparrot.
  • En duktig skvätt olivolja.
  • 3 skriver av valnötsbrödet du köpte dagen innan men inte orkade äta upp.

En halv korv risgrynsgröt.

En lök.

En ofantligt stor vitlöksklyfta.

En lagom mängd Céline Dijonsenap.

En lagom mängd räkor.

En lagom mängd ärtor.

En lagom mängd sriracha mayo.

En lagom mängd pepparrot.

En duktig skvätt olivolja.

3 skivor av valnötsbrödet du köpte dagen innan men inte orkade äta upp.

En halv korv risgrynsgröt.

En lök.

En ofantligt stor vitlöksklyfta.

En lagom mängd Céline Dijonsenap.

En lagom mängd räkor.

En lagom mängd ärtor.

En lagom mängd sriracha mayo.

En lagom mängd pepparrot.

En duktig skvätt olivolja.

3 skivor av valnötsbrödet du köpte dagen innan men inte orkade äta upp.

Dela upp risgrynsgröten i tre skålar. Rör ned senap, vitlök respektive pepparrot i varsin risgrynsgrötsskål. Salta. Fördela lagom mängd hackad lök och ärtor i rörorna. Smaka av. Ta eget ansvar om det smakar apröv. Skär av bottenkanterna på brödskivorna och stek dem på hög värme i olivolja. (Går fort som tusan.) Montera mackan genom att fördela rörorna på varsitt lager. Lägg räkorna högst och pimpa till anrättningen genom att balansera de stekta brödkanterna ovanpå och stringla lite snyggt med sriracha mayo. Strössla lite ärtor runt om för färgens skull. Allt klart på mindre än 15 minuter. Ingen grötkänsla alls över anrättningen, men vet inte riktigt vad som är den bästa jämförelsen. Fruktansvärt mumsigt.

Please follow and like us: