Som soppa gjord på gegga

Något urplockat i livsmedelsbutikerna med risk för ett torftigt leverne på preppersnivå. Vad göra utan att krångla till det för mycket? Det är faktiskt riktigt enkelt och löses bäst med risgrysgröt i korv som bas.

 • En halv korv risgrynsgröt.
 • Ett gäng wokgrönsaker.
 • En stekt lök.
 • En tetra krossade tomater.
 • Ett kylskåpsrens av tomatpuré och puré av soltorkade tomater.
 • Ett kylskåpsrens av fiskfond av olika sorter.
 • En rejäl laddning med vitlök.
 • En sprutt chilipasta.
 • En firre av valfri sort, torsk i det här fallet, tärnad.
 • En knippe räkor.
 • Ett par dl vatten.
 • 2 påsar saffran.

Rör ihop allt förutom fisk, räkor och gröt och koka upp. Lägg i fisk och risgrynsgröt. Koka upp och låt sedan sjuda mycket försiktigt i några minuter så att fisken blir genomkokt. Ha i räkorna. Allt klart på mindre än tio minuter. Lägg upp på tallriken. Ingen grötkänsla alls över anrättningen, mer som soppa gjord på gegga faktiskt. Det här ska jag inte bjuda någon på. Behåller allt själv. Fruktansvärt mumsigt. 

Please follow and like us: