Stelnad porös gegga

Något urplockat i livsmedelsbutikerna med risk för ett torftigt leverne på preppersnivå. Vad göra utan att krångla till det för mycket? Det är faktiskt riktigt enkelt och löses bäst med risgrysgröt i korv som bas.

  • En korv med risgrynsgröt.
  • En typ fyra stycken stekta lök.
  • En halv burk anjovis, både firrar och spad.
  • En dl grädde.
  • En typ tre stycken ägg.
  • Naturligtvis lite redning eftersom löken vätskar sig.

Blanda allt, dumpa det i en eldfast form och skjuts in i ugnen 200 grader celsius under 40 minuter. Lägg upp på tallriken och möt en… tja… Det både ser gott ut och luktar gott. Ingen grötkänsla alls över anrättningen, mer som lite stelnad porös gegga faktiskt. Fungerar fantastiskt ihop med lingonsylt, som blev testvinnaren i konkurrens med rödbetor, svartvinbärsgelé och bostongurka. Det här kommer att hamna på årets julbord. 

Please follow and like us: