Wasabi och lingon

Något urplockat i livsmedelsbutikerna med risk för ett torftigt leverne på preppersnivå. Vad göra utan att krångla till det för mycket? Det är faktiskt riktigt enkelt och löses bäst med risgrysgröt i korv som bas.

 • En korv med risgrynsgröt.
 • En ankskitslängd wasabi två gånger.
 • En rejäl slatt grönsaksfond.
 • En massa vitlök.
 • En duktig klick med dijonsenap.
 • En hög med riven ost, typ i storlek med en ilsken och knuten näve.
 • En anksitsläng från den där tuben som jag hade glömt i kylen och som skryter med att bestå av örter från Provence.
 • En lagom laddning med stekta blomkålskvistar.
 • En hygglig mängd med något sovel.
 • En lagom stringel av srirachasås.
 • En rejäl klick med lingonsylt.
 • Fyra skivor saltgurka!

Blanda allt förutom saltgurka, lingonsylt, srirachasås, sovel och blomkål. Värm i gryta tills osten har smält. Lägg upp på tallriken och möt en färglös anrättning. Det här ser verkligen inte gott ut. Titta åt ett annat håll och ät. Fungerar faktiskt och det var ingen grötkänsla alls över anrättningen, mer gegga faktiskt. Oerhört gott som lunch. Wasabi, vitlök och dijonsenap fungerar fantastiskt ihop med lingonsylt.

Please follow and like us: