Huomio!

”Huomio” är ett nytt finskt ord som jag denna dag har lagt till min finska vokabulär och som befinner sig i gott sällskap av orden i frasen ”Ei saa peittää” samt ”Voi…” ja, ni kanske förstår. ”Huomio” lär betyda något i stil med ’tänk på’… förresten, se själv på bilderna.

Dagens tillsätt-endast-varmt-vatten, kan inte annat än beskrivas som en mild succé, trots att det är kryddat med chili och boostad med Dinatrium-5’-ribonukleotider samt Mononatriumglutamat. (För er som är E-nummerfantaster går detta även under beteckningarna E635 respektive E621, alltså naturligt förekommande substanser i vegetabilisk och animalisk föda.)

Det var lite omständligt att tillreda dagens mat eftersom det inte var enbart att tillsätta varmt vatten. Först var locket tvunget att sprättas av, folien rivas av, avlägsna den lilla såspåsen ur muggen – icke att förglömma så att man inte sätter den i halsen, hälla på vatten, vänta tre minuter, hälla av vatten, öppna såspåsen, hälla ner såsen i burken och röra om. Knappt något av detta fanns tydliggjort i instruktion men jag löste det genom att freebäjsa. Någon erfarenhet har jag trots allt lyckats samla på mig under den innevarande veckan.

Men smaken! Den är outstanding! Helt klart värd de 24:95 kr som varje burk kostade och jag köpte två. Det är såå baa, eller Soba, som varumärket tydligen heter. Prisvärt är det och jag kommer kunna med lite schysst grönssakshack och någon stekt lövbiffslamsa bjuda hustrun på detta nästkommande bröllopsdag utan att hon lyckas avslöja mig. Succé, succé väntar bakom hörnet. Att bildlikheten mellan burken och vad som landade på tallriken – vilket ser ut som lavemang på någon som behöver köpa avmaskningspiller – förtar på intet sätt matupplevelsen av dessa stunsiga nudlar.

Please follow and like us: