Snack pot

Tänk er en politisk rörelse, nedstoppad i en liten behändig förpackning, typ en mugg med en folie av stanniol på toppen, vilken man river av och häller i varmt vatten. Sedan är det en stunds väntan. När det gått fem minuter kan du titta efter vad du har köpt. Jaha, var det risotto? Men det luktade ju pullfor innan det tillfördes vatten? Ja, ja, så kan det vara och veckans lunchtema är ”Tillsätt bara varmt vatten och vänta”.

Jag har vid denna dags lunch intagit två stycken Snackpot Risotto With Chicken. ”With Chicken” betyder 2,1 %, vilket kan översättas till 5,985 gram kyckling per snackpot, när den väl är färdiglagad. En normal hel kyckling i butik väger typ 1200 gram och räcker till 200 och en halv snackpot. Bra att ha i minnet om man vill göra en egen snackpot. Lika så är det gott att veta att vaje snackpot innehåller 1,2 % svamppulver av karl-johan, eller 3,42 gram i total svampvikt. Och det är nog svamppulvret som ligger bakom att den färdiglagade maträtten doftar ödehus. Riset påminner om någon färdigrätt som jag blandade i hop till barnen när de var riktigt små för 20 år sedan, likaså den något undflyende smaken vars huvudkaraktär fantasilöst nog är salt.

Färgen på förpackningen är något röd-gulare än den brutalgrå verklighet som landade likt en komocka på tallriken. Men alla dessa tillkortakommanden kompenseras av den enkla tillagningen: häll på vatten upp till strecket på insidan muggen och prata lite strunt med arbetskamraterna i fem minuter. Priset är överkomliga 15:95 kr per snackpot, men eftersom jag tryckte i mig två stycken fick jag punga ut det dubbla. Det kan verka dyrt, men jag tror nog att en av de reguljära lunchrestaurangerna har serverat något som påminner starkt om snackpot-risotton, men då till priset om 109 kr. Och så sett är dagens kost fångad till ett fyndpris.

Grå, grå, grå, grå.

Nu återstår att se hur snackpotten ser ut i Hagfors. Alltså den politiska. (Jag har blivit medvetandegjord om att alla inte vet vad som har hänt i Hagfors. Det är oberoende realister som lyckats att knipa åt dig en rejäl bit av mandatkakan. Jag tror de förkortas orealisterna, men kan ha fel.)

Please follow and like us: