Pannbiff med lök

Varje resa börjar med ett steg. Jag har alltså rest mycket.

En del av hemortens arkitektur finner större resonansbotten hos mig än annan arkitektur. När jag ser den här radhuskroppen på Norra Parkgatan i Forshaga kommer det en doft av pannbiff och lök till mitt inre. Och jag känner det verkligen, doften alltså. På något vis är det folkhemmet konkretiserad som en bild av ett rimligare liv där inte råttorna sprang över fötterna på bakgårdens utedass.

Att stimulans av ett sinne, leder till att man upplever det samtidigt som stimulans av ett annat sinne, kallas för synestesi, ex. du hör ljudet av en SAAB 96:a från 64 och känner doften av lättöl. Om jag har det vet jag inte och det spelar ingen roll. Det skulle för övrigt se helt stilmässigt ok ut med en djungeltrumma utanför radhusen på Norra Parkgatan och biff med lök som är nedsköljt med ett lättöl gör livet trevligt.

Please follow and like us: