Lövtunn guldkant

Säger ordet ”lövtunn” dig något? Fundera på det en stund.

Jag har alltså ätit en riktigt lyxigt lövtunn bit med potatiskroketter, spröda brytbönor, cocktailtomater och kryddsmör. Alternativt prefabricerad blandfärsburgare av det tjockare slaget, friterade pulverpotatismoskulor, vattniga brytbönor, sladdriga tomathalvor och försökt fånga ett undflyende kryddsmör som krupit in i papptallriken. Förlåt, jag glömde den mikrotorkade kanten på den alternativt lövtunna biten. Men det är väl mitt fel eftersom jag mikrade lika länge som gårdagens anrättning.

Dagen maträtt gjorde anspråk en minuter kortare tid och alla brister med maten torde därför vara att hänskjuta till min hjärtlösa tillagning, 7 minuter istället för skonsamma 6 minuter. Findus produktutvecklare stoltserar över att de har varit måna om att den lövtunna biten skulle varit så saftig som möjligt. Det låter som ett klokt val, eftersom om de bara hade månat om att få den lövtunna biten lövtunn, endast hade producerat lövtunntorrbit. Alltså en bra prioritering.

Beröm måste jag ge för den jämna kvaliteten av brytbönor, som funnits i veckans alla lunchlådor, vilka alla utan undantag har smakat varmt vatten. Likaså beröm för färgöverensstämmelsen mellan kroketterna på bild och i verkligheten (vad den nu är för något). Tyvärr använde de inte samma pensel för att måla upp den lövtunna gråbiten. Jag noterar även att det saknas finsk text på kartongen. Antagligen beroende på att maten inte går att exportera. Priset är överkomliga 25:90 kr vilket torde vara prisvärt när man väl bestämt sig för att inhandla något som ”har lite extra smak och som sätter lite guldkant på vardagen”.

Please follow and like us: