Pippuripihvi

Testkör en pippuripihvi, alltså pepparbiff för 25:90 kr, utlöst via kontanthandel hos ICA i hemorten.

Det första som slår mig är den trevligt läckra bilden på kartongen och det andra är att innehållet inte levererar någon korresponderande upplevelse till omslagsbilden. Potatisgratängen, som enligt bildlöftet har en ljusbrun stekyta, har ersatts av skivad potatis med ljusgrå bechamelsås. Pepparbiffen är förvisso randig efter stekning, eller om det är något annat processtekniskt skäl som ligger bakom randigheten, saknar den namngivande komponenten, nämligen peppar. Lite raljant skulle man kunna kalla biffen för pepparbluff. Men sån är inte jag. Rödvinsåsen däremot var ganska god, men det var så lite att jag misstänker att det egentligen var någon form av förorening. Dessutom smakade den lättöl, och det är ju gott. Bönorna smakade som väntat bara varmt vatten. På baksidan av kartongen finns en bild som talar om hur anrättningen ser ut när sen kommer direkt ur frysen. Så såg den även ut färdigmikrad. Men jag klagar inte.

Please follow and like us: