Sopwith Crescent Camel Compact

Det bodde en farbror alldeles vid vägen i en röd stuga med gula dubbeldörrar. Stugan låg på en liten kulle och åkte man tillräckligt fort åt ena hållet kunde det kittla i magen. Det gjorde aldrig skolbussen. Om det kittlade i farbrorns mage, när han satte sig på mopeden för att åka till lanthandeln, vet jag inte. Men det kittlade vår fantasi när vi från skolgården såg honon utanför handlarn. Mopeden var en guldbrun Crescent Compact med treväxlad Sachsmotor, fotväxel så klart. Han var klädd i en halvlång och dubbelknäppt brun skinnjacka, matchande halsduk och på huvudet en läderhuva med googles. Det var som om Biggles hade klivit ur sin Sopwith Camel, tagit mopeden och åkt iväg för att träffa Algy över en kopp svart te med mjölk. Det enda som störde bilden var att han hade kopplat en kärra efter mopeden. Ingen visste vem han var.

Please follow and like us: