Knack, knack!

Nazister knackar på dörren till fullmäktige i Forshaga och det är bara en tidsfråga innan de kliver in. Saklig sett rör det sig om få personer, men de är associerade med starkt våldskapital och jag utgår från att det är stor risk för att situationen kommer att utvecklas som i Ludvika, beskrivet i det länkade reportaget. Rädsla är ett av nyckelorden.

Bakgrunden är att Sverigedemokraterna inte hade låst listorna till något fullmäktigeval i Värmland och det lockar nazister och högerextrema lika mycket som skit lockar flugor, eftersom det bara är att anmäla sig som kandidat och sedan lägga en röst på sig själv, så är du med i leken. Det beskrivs i bland som att kuppa sig in, men det är fel. Det är helt enligt systemet. I Forshaga står nu två brunfärgade gossar och knackar på dörren till fullmäktige.

Ett grundskäl till att Sverigedemokraterna inte låste listorna var att de saknade kandidater i april 2018, vilket var den senaste tidpunkten för att låsa listorna. De vågade helt enkelt inte eftersom de utgick från att de skulle få fler platser än de hade kandidater till. Men det är faktiskt något som i praktiken ändå har inträffat. I den nuvarande fullmäktigeförsamlingen från 2018 har aldrig Sverigedemokraternas fem ordinarie ledamöter varit på fullmäktige samtidigt. Av nio sammanträden har de endast fyllt sina platser vid tre tillfällen. Vid senaste fullmäktigemötet var endast två av dem närvarande. Tre av deras platser stod alltså tomma. Flera av deras ordinarie ledamöter har endast bevistat ett eller två fullmäktigesammanträden. 

Man kan undra om deras väljare är medvetna om detta, att det de röstat på något som icke är. Inte för att jag beklagar Sverigedemokraternas mässfall och jag föredrar att det är som nu: de sitter tysta, de som är närvarande och gör inte så mycket väsen av sig. Jag kan inte ens säga om just de här personerna är rasister eller nazister eftersom jag inte hört ett pip av dem och endast läst någon enstaka cykelställsmotion. Men partiet Sverigedemokraterna är nazister i kostym, som institution betraktat, och många av dess företrädare är bevisningen sådana prydliga nazister. Det är min uppfattning och det är lätt att förstå varför uttalade nazister känner en lockelse och samhörighet.

Att NMR och liknande organisationer besitter ett hyggligt stort våldskapital, som de gärna vill förränta till rädsla hos sina motståndare, det vet vi. Och de kommer säkerligen försöka med den strategin när de hamnar i fullmäktige i Forshaga också. Därutöver finns det en sfär med SA-liknande flåbusar som med största sannolikhet skulle vilja och kunna ge mig en rejäl omgång stryk. Men rädd för dem, det är jag ta mig fan inte.

Please follow and like us: