Konstovanläder

Jag möter Madame Polenta, vicevärden i tvåan, ni vet. Hon är svårsmickrad, men det går, bara man tänker sig för och alltid börjar samtalet med att be om ursäkt… Nä, så är det inte. Det smäller ljudligt från ett par bildörrar som stängs demonstrativt nere på gatan och jag ser hur två NKVD-kommissarier står med händerna djupt nedsjunkna i fickorna och glor fåraktigt på ingenting. Deras mål var nog att jag skulle veta att de fanns, bara det, antar jag när jag registrerat bilnumret på deras åskblå fyradörrars sedan, en Polenta 53:a.

Ett gryn som ger upphov till en rik flora associationer är i sanning ett sagogryn av rang. Idag åt jag alltså stekt polenta i ägg-gömma (solsidan upp) med stekta grönsaker: blomkål, rödlök, tomat och sockerärtor. På toppen fogades en klick tapenade.

Fantasirik mat är inte samma sak som rikedom och jag har svårt att se hur en gröt som kyld liknar ovan(kost)lädret till en sko som prisvärd när det rör sig om hela 13 kr.

Please follow and like us: