Enkel mat

Varför krångla till det? Mat ska vara enkelt i schyssta presentationer. Det är viktiga är naturligtvis hur nyttigt käket är, inte för mycket fett, inte för mycket kolhydrater eller för mycket protein. Det sistnämnda ger dessutom för stark doft på urinen om mängderna blir för stora. Nåväl, inte krångla till det var det. Dagens planerade lunch blev inställd eftersom jag fick besök, så den överfördes istället som middag.

Tänk er en falafel som är uppskivad i tunna historier och sedan friterade och kryddade som vanliga chips. Skitgott och mycket bättre än falafel. Det är så här som kikärtor ska behandlas. Men det är förvisso lite väl klent med protein, även om det räknar in till hela 13 viktprocent. För att hjälpa upp det går det att addera en proteinbar och mitt val föll på ProteinPro Bar strawberry/youghurt vilket påminner starkt om någon typ av tandavgjutningsmassa till smak och konsistens. Intensiva minnesbilder dyker upp från den tid då en tandläkare, som såg ut som Mengeles elaka storasyster, tryckte upp något skumt i gommen på mig under uppmaningen ”rör dig inte ur fläcken”. Naturligtvis inte, vågar inte annat. Jag har kanske en skev bild av en människa som bara gjorde sitt jobb och jag har faktiskt inte behövt laga någon tand sedan jag var 12 år. Nåväl.

För att avrunda det hela kompletterades måltiden med några klassiska vinegum som hjälpte upp den något låga halten av kolhydrater. Bland vinegummen fanns inga överraskningar överhuvudtaget. Allt sköljdes ned med en halvpanna Monster Energy Ultra utan kalorier. Fan vet var energin ska komma från, men det är väl något jag inte förstår. Smakade riktigt gott men såg ut som diskvatten.

Överensstämmelsen mellan bild och verklighet var helt i sin ordning. Det var sanning och inget annat. (Mackorna på en av bilderna är inte mina utan min frus. Hon har en erkänt konstigt kosthållning, till skillnad från min som får beröm av en app.)

Priset för rubbet var 56 kr och kan inte ses som något annat än prisvärt med beaktande av hur gott det var.

Please follow and like us: