Volksgenosse kann nur sein, wer deutschen Blutes ist

Erinrar denna lördag om det tyska nazistpartiets program. Det finns inte ett ord om förintelse eller världskrig. Notera punkt 4 som påminner om Björn Söders resonemang om svenska, judar och samer.

Det är knepigt att försöka bestämma ett parti enbart utifrån dess partiprogram, i synnerhet vad det gäller populistiska partier. Då landar man bara i att det är populistiskt med ett gytter av mer eller mindre motstridiga krav. Jag tycker dock att man bör läsa SDs program eftersom de emellanåt är omedvetet tydliga med sina ambitioner. Men många gånger är det mer illustrativt att se på praktiken bland uteslutna och nuvarande prominenta företrädare på lokal- och riksplanet: spontanheilande, uniformsfetischer, rasism, ekonomiskt stöd till NMR, startande av mer eller mindre uttalat fascistiska organisationer etc. Nordisk alternativhöger och Alternativ för Sverige.

Please follow and like us: