Jävla hipster-käk

Måndag och uppstekta gröt-veckan och jag är redan besviken. Vilket jäkla meck! Inte bara att det saknas stekmöjligheter i lunchrummet. Jag fick även styra om hela lunchprojektet till ett frukostprojekt. Gröt ska ju även vara enkelt och billigt, men den förhoppningen sjönk ihop som en sufflé. Först var jag ju tvungen att göra gröten och det var inte att bara svischa ihop, om nån nu trodde det och vem i hela friden har en bytta gammal gröt stående i kylskåpet?

Havregryn kokta tillsammans med banan och rejält med kanel. Därefter fick det stelna i en patéform — och vem har en sådan? När det väl var avsvalnat var det dags att steka i smör och honung för att få en krispig yta. Avslutningsvis lades den uppstekta gröten på tallrik, klickades på lättkvarg, ringlades över lönnsirap och en skaplig klick hjortronsylt från ett dyrt jämrans snobbmärke.

14:98 kostade allt och det var inte prisvärt. Jävla krångligt hipster-käk.

Please follow and like us: